Hållbarhet

Vår Mat

Ett sundare snabbmatsalternativ!

GRÖNSAKER

Vi väljer grönsaker av högsta kvalitet som tillreds på plats i våra restauranger varje morgon. Vi eftersträvar hållbara val för transporter och alla våra färska grönsaker är fria från GMO.

KÖTT, FISK & FÅGEL

Vi väljer kött, fisk och fågel från skandinaviska leverantörer. Som kund kan man känna sig trygg med att det ställs höga krav på hela leverantörskedjan, från uppfödning till restaurang. De tar alla sitt ansvar och bidrar till god djurhälsa samt ansvarsfull antibiotikaanvändning.

INGEN TILLSATT ANTIBIOTIKA ELLER HORMONER

All kött, fisk och fågel är fritt från tillsatt antibiotika eller hormoner. Våra leverantörer arbetar för god djurhälsa och ansvarsfull antibiotikaanvändning.

VEGETARISKT OCH LAKTOSFRITT

Vegan, vegetarian eller laktosintolerant? Hos Pita Pit har vi ett brett urval att välja på både bland protein och såser, ni hittar märkningarna V+, V på vår meny. Tveka inte att säga till personalen om ni önskar byta ut något i er pita så hjälper vi till att hitta ett alternativ som passar er.

Vem är vi

ÄGS OCH DRIVS LOKALT

Alla restauranger ägs och drivs av folk precis som du! Vi bidrar till närområdets ekonomi och ökar jobbmöjligheterna lokalt.

Vär Miljö

ENGÅNGSARTIKLAR

Vårt urval av engångsartiklar är i mesta möjliga mån gjorda från återvunna och komposterbara material. Vi arbetar ständigt för att hitta nya miljövänliga val. I våra restauranger har har vi återvinningskärl för både kunder och kök.

REDUCERING AV KLIMATPÅVERKANDE UTSLÄPP

Vår ambition är att ha mest möjligt lokalproducerat i våra restauranger under säsong. Våra leverantörer ansvarar på sin sida för hållbara leveranser med minsta möjliga klimatpåverkan.

HÅLLBARA VAL FÖR RENGÖRING

Alla våra rengöringsprodukter är miljömärkta och PH neutrala och håller våra restauranger rena och fräscha.