OM OSS

Även om Pita Pit är nytt i Sverige så har franchisen i dag över 650 restauranger i 11 länder, den första i Sverige öppnade 2020.

Nytt, nyttigt och fräscht ligger verkligen i tiden. Pita Pit var faktiskt med och startade denna hälsosamma livsstilstrend.

Året var 1995 när Pita Pit slog upp dörrarna första gången.  Braveheart mottog pris som årets bästa film på Oscarsgalan, Seinfeld var sista skriket, rättegången mot OJ Simpson stod högst på löpsedlarna, World Wide Web höll på att bli populärt, och DVD-skivan var en banbrytande högteknologisk uppfinning.

Lika banbrytande var övertygelsen som fick Nelson Lang och John Sotiriadis att öppna sin första Pita Pit restaurang i Kingston, Ontario i Kanada.

Dagens hälsosamma livsstil med sunda matvanor existerade inte då men Nelson och John trodde verkligen på idén. De var övertygade om att det var dags att erbjuda ett fräscht och nyttigt alternativ till den vanliga fettiga, kolhydratspäckade, kaloribombs-snabbmaten. Deras libanesisk-inspirerade pitabröd fyllda med färska grönsaker, grillat kött och goda såser blev en omedelbar succé. De var särskilt populära hos studenterna på högskolan och universitetet eftersom restaurangen höll öppet sent in på småtimmarna – perfekt för studenter som tog en paus från studierna eller var på väg hem efter kvällens uteliv.

Inom två år började franchiserestauranger öppna upp över hela Kanada. Efter ytterligare två år öppnades Pita Pit i USA, där konceptet omedelbart blev framgångsrikt hos konsumenter över alla åldersgrupper.

Idag finns fler än 650 Pita Pit restauranger i Nordamerika, Europa, Asien, Mellanöstern och Asien-stillahavsregionen.

Nytt, nyttigt och fräscht ligger verkligen i tiden. Pita Pit är fortfarande med och utvecklar denna livsstilstrend och vi är glada att kunna erbjuda vår mat till dig i Sverige nu.

Vår Värdegrund

BRINN FÖR DET DU GÖR

Vi gör Sverige bättre genom att göra det enkelt att välja näringsrik, god och fräsch mat som är bra för dig och dina smaklökar. När det handlar om din kropp så vet vi att när vi tankar kroppen med bra mat kan den prestera bättre. Men det är inte bara bra mat vi vill erbjuda våra kunder. Vi vill att våra kunder ska ha en den bästa möjliga upplevelsen av allt från restaurangmiljö, beställning och väntetid vid leverans till ett engagerat och serviceminded team som tar hand om dina önskemål på bästa möjliga sätt.

FÖRBLI NYFIKEN

Vi vill erbjuda en näringsrik upplevelse till våra kunder genom att servera god mat med hög kvalitet, när och hur de vill ha den. Att hålla mat och utbud fräscht, flexibelt och nytänkande är något vi eftersträvar att göra både i lätta och svåra tider. Vi försöker ständigt hitta nya vägar för att förbättra vår meny och våra ingredienser för att servera våra kunder den bästa möjliga maten . Vi vill vara del av ett samhälle som är på språng, redo för nya utmaningar och ständigt fyllt av nyfikenhet.

GÖR RÄTT SAKER SÅ BLIR DET INTE FEL

Vi bryr oss om våra kunder, vår personal och vår planets välbefinnande. I våra restauranger hittar du hållbara ingredienser från leverantörer som tar ansvar för hela leveranskedjan. Vårt team arbetar ständigt med att förminska vår miljöpåverkan på planeten. Vi har återvinningsbara material, miljömärkta rengöringsmedel och närproducerade ingredienser under säsong. Vi har höga krav för hur vår verksamhet drivs för att kunna försäkra våra kunder om att det inte bara serverar fantastiskt goda pitor, men att vi även ständigt arbetar för att bidra till en bättre värld för oss alla.

FRÄSCH MAT FÖR ALLA

Vi är inte en fluga eller en trend. Vi är Pita specialister som arbetar för att servera god och näringsrik mat som alla kan njuta av. Tro inte rakt av på det vi säger utan besök en av våra restauranger så vi kan visa dig genom vår mat, restaurang och service hur bra vi är.

SIKTA ALLTID HÖGRE

Vi tror att om fler människor kunde få tillgång till våra goda och näringsrika pitor när, var och hur de ville det, så skulle världen vara en bättre plats. Det är anledningen till att vi ständigt arbetar på att förbättra oss genom att säkerställa att vår mat och service är tillgänglig, snabb och enkel.